Bøger og film

På hjemmesiden dharmashop.dk kan du finde et bredt udvalg af spændende bøger, inspirerende DVD’er, flotte statuer, samt meditationspuder og andet meditationsudstyr. Her kan du finde et udsnit af de bøger og DVD’er, som vi anbefaler at starte ud med.

Bøger

Læren om sindets natur

laeren om sindets naturAf Lama Ole Nydahl

Hvad giver Buddhas lære os i dag? Hvordan får Buddhas lære os til at leve livet fuldt ud? Hvilke øvelser kan træne vort sind til at nå lykke og de yderste grænser? Og hvorledes kan vi bruge de daglige glæder og sorger i job, familieliv og i parforhold til åndeligt vækst?

Læren om Sindets Natur kan bestilles her.

På engelsk findes bogen The Way Things Are fra 2008, som er en viderebearbejdning af indholdet i den danske bog.

The Way Things Are kan bestilles her.

Buddha & kærligheden

Buddha_og_kaerligheden_1024x1024

Af Lama Ole Nydahl

Buddha & Kærligheden er tidløs visdom for moderne parforhold og forklarer. hvordan en buddhistisk tilgang til kærlighed kan hjælpe os til at berolige sindet og bryde dårlige vaner. Vi kan lære at bruge parforholdet til personlig vækst og til at gavne alle omkring os. Uden berøringsangst for tabubelagte emner og fri for sukkersøde klicheer og politisk korrekthed giver bogen både mænd og kvinder praktiske råd til at gøre kærligheden meningsfuld og lykkebringende.

Buddha & kærligheden kan bestilles her.

Når jernfuglen flyver

Når jernfuglen flyver

Af Lama Ole Nydahl

I foråret 1968 tager Hannah og Ole Nydahl fra det københavnske hippiemiljø af sted på bryllupsrejse. Målet er det eventyrlige Nepal, landet, der i de år betragtes som et jordisk paradis. At denne rejse bliver starten på en åndelig odyssé, en total omvæltning af deres liv, aner Hannah og Ole imidlertid intet om. Men fra det øjeblik de i Katmandu har mødt tibetansk buddhisme i skikkelse af en lama med ekstraordinære psykiske kræfter og fået hans velsignelse, sker tingene hurtigt. Bogen tager os med gennem meditationer, indvielser, ritualer og hele den tibetanske buddhismes levende praksis. Efter årelang skoling blandt de højeste lamaer som Kalu Rinpoche og Karmapa, er Ole Nydahl nu selv autoriseret lama. Han arbejder overalt i verden med at oprette meditationscentre for Diamantvejsbuddhisme. Således opfyldes langsomt den profeti, der blev fremsat af Guru Rinpoche for henved 1300 år siden: ”Når ildoksen kører på hjul og jernfuglen flyver overalt, vil min lære komme til den hvide mands land”.

Når jernfuglen flyver kan bestilles her.

 

Over alle grænser

over-alle-graenserAf Lama Ole Nydahl

Over alle grænser fortæller historien om lama Ole Nydahl og hans hustru Hannah Nydahls arbejde med at bringe tibetansk buddhisme til Vesten – et arbejde, der skulle vise sig at blive deres livsprojekt. Bogen beskriver perioden 1972-1992 og fortsætter dér, hvor Når jernfuglen flyver slutter: Efter fire år med studier og meditation i Himalaya-bjergene, drager lama Ole og Hannah tilbage til Danmark for at videregive deres erfaring med sindet og dets ubegrænsede muligheder. I starten er deres tilhørere blot en broget flok af unge idealister i København, men snart fanger de interessen hos utallige mennesker i Europa, USA og Australien. Arbejdet begynder med en audiens hos Danmarks unge dronning Margrethe II i efteråret 1972. Kort tid efter er det første buddhistiske center i Vesten, drevet af lægfolk, en realitet på Skindergade i det indre København.

Over alle grænser kan bestilles her.

 

Fearless Death – Buddhist Wisdom on the Art of Dying

Fearless Death

Af Lama Ole Nydahl

Hvordan kan vi være frygtløse, når vi står overfor døden?

I tibetansk buddhisme relaterer den praktiserende buddhist sig til døden på en åben og videnskabelig måde. I buddhisme stræbes efter at forstå og benytte de mentale stadier, som opstår, når sind og krop adskilles. I århundreder har buddhistiske mestre opnået stor indsigt og erfaringer med døden. Denne unikke viden bekræftes af vesterlandske forskere, der forsker i nærdød oplevelser og er ikke før blevet præsenteret så detaljeret som i denne bog.

Sprog: Engelsk

Fearless Death – Buddhist Wisdom on the Art of Dying kan bestilles her.

DVD’er

Buddhism in the modern world

buddhisminthemodernworld_web_1024x1024

DVD’en Buddhism in the modern world indeholder en dokumentarfilm om diamantvejsbuddhismens historie, samt hvordan diamantvejsbuddhisme er kommet til vesten og udviklet sig siden 1970’erne.

Herudover findes et foredrag med Lama Ole Nydahl, samt et interview med d. 17. Karmapa Trinley Thaye Dorje.

Sprog: dansk / engelsk

Undertekster: dansk / engelsk / tysk / spansk

Buddhismen in the modern world kan bestilles her.

Looking for the ancient Tibet – A journey to Buddhas legacy

Looking for the ancient Tibet

Dokumentarfilmen Looking for the ancient Tibet tager dig med på en opdagelsesrejse gennem Tibet for at lede efter de traditionelle buddhistiske klostre og yogierne, der sidder i lange tilbagetrækninger i bjergene.

Sprog: Engelsk

Undertekster: Dansk

Looking for the ancient Tibet kan bestilles her.

Wintertour – A documentary film about Lama Ole’s travel across Russia

WintertourFilmen portrætterer et par dage af rejsen fra Moskva i vest til Vladivostock i den østlige del i Rusland. En rejse på omkring 9.000 km, hvor Lama Ole Nydahl besøger de diamantvejsbuddhistiske centre i Rusland: Lama Ole holder kurser og foredrag, og tilbringer en stor mængde tid i toget med de ca. 400 elever, der følger ham på denne fascinerende rejse.

Sprog: Engelsk

Wintertour – A documentary film about Lama Ole’s travel across Russia kan bestilles her.